Bluehealth și atmosferă de vacanță 365 zile/an, la Nordis Mamaia

Nordis Mamaia, singurul ansamblu hotel & residence de 5 stele de pe litoralul românesc, poziționat între mare și lac, readuce în atenție necesitatea calității aerului în mediul unde ne petrecem mare parte din timp și avantajele unei locații extraordinare, în miljocul naturii albastre.
Timpul petrecut în natură aduce beneficii majore asupra sănătății: îmbunătățește starea generală fizică și psihică, crește imunitatea, reduce stresul, contribuie la evitarea bolilor de inimă și ale sistemului respirator, iar beneficiile pot continua.
Starea de mindfulness reprezintă momentul în care ne eliberăm mintea de stresul zilnic și activitățile uzuale și ne lăsăm purtați de frumusețea naturii, acordăm atenție sunetelor din mediul care ne înconjoară, peisajelor și texturilor. Iar atunci când respiri aer de mare, efectul este cel contat și contribuie la nivelul de wellbeing. 
Un studiu publicat în Scientific Reports (2019) a demonstrat că persoanele care au petrecut cel puțin 2 ore pe săptămână în natură, au înregistrat o stare fizică și mentală considerabil mai bună decât cei care nu făceau acest lucru. În cadrul studiului au fost chestionate peste 19.000 de persoane, deschise să vorbească despre cum le influențează timpul petrecut în natură starea lor de bine.

Natura albastră – tratament pentru corp și minte

Blue Health este un concept din ce în ce mai analizat, apreciat și discutat în ultimii ani, fiind inclus în planurile de dezvoltare ale celor mai mari orașe europene. Inițiativa paneuropeană studiază legătura dintre zonele albastre și starea de sănătate, militând pentru crearea microclimatelor albastre în toate așezările urbane.
Conceptul nu este întru totul nou, având rădăcini încă din anii 1700, atunci când dr. Richard Russell, un renumit medic britanic, își încuraja pacienții și inclusiv pe familia regală să practice terapia cu apă, denumită în zilele noastre talasoterapie.
Trendul a continuat, iar de-a lungul timpului, oamenii au avut tendința să se mute în zonele în care predomină zonele cu ape, pentru că acest lucru le asigura o stare de bine și un stil de viață mai sănătos. Studiile făcute de-a lungul timpului au arătat că mutarea într-o zonă cu spații albastre îmbunătățește considerabil sănătatea, în timp ce relocarea către o zonă fără apă în împrejurimi afectează în mod negativ starea de sănătate.
În prezent, peste 200 milioane de europeni trăiesc în proximitatea apei, fie că vorbim despre zonele de coastă, de-a lungul râurilor sau în apropierea unor lacuri. Acolo unde apa nu a fost prezentă, au fost construite zone de relaxare pe bază de apă, de la lacuri la fântâni arteziene sau piscine.

Apa, izvor de sănătate

Studiile au demonstrat că petrecerea timpului în zone cu apă aduce numeroase avantaje oamenilor, zonele albastre fiind un element care contribuie la sănătate:
 • Oamenii se simt mai liniștiți, mai relaxați și mai fericiți în zonele albastre decât în alte zone din exterior;
 • Atmosfera din zonele înconjurate de apă îndeamnă la timp petrecut în natură, mișcare și socializare;
 • Zonele albastre sunt mult mai des utilizate în scopuri de sănătate decât spațiile verzi;
 • Apa și, în principal briza mării, contribuie la atenuarea temperaturilor resimțite în timpul verii.
Conceptul Nordis Mamaia favorizează beneficiile de tip Blue Health pe tot parcursul anului, datorită poziționării excepționale, între mare și lac și a facilităților și serviciilor de 5 stele, integrate, care fac din orice escapadă sau sejur o perioadă de retreat și wellbeing general.
Printre facilitățile disponibile în orice anotimp la Nordis Mamaia amintim:
 • Piscine interioare și exterioare;
 • Cel mai mare SPA de pe litoralul românesc, de aproximativ 3.200 mp, cu serviciu de Private SPA disponibil;
 • Clinică de recuperare medicală;
 • 12 restaurante și cafenele;
 • Galerie comercială;
 • Beauty Salon;
 • Cinema VIP;
 • Locuri de joacă pentru copii;
 • Spații exterioare de relaxare, cu vegetație luxuriantă;
 • Sală polivalentă;
 • Săli de conferințe;
 • Ballroom pentru evenimente private.
Starea de vacanță este susținută cu ajutorul serviciilor de 5 stele puse la dispoziția rezidenților și turiștilor în ansamblul hotelier și rezidențial Nordis Mamaia: room service, room cleaning, concierge, valet parking și property management.
Aerul salin, sunetul valurilor și peisajul marin alcătuiesc o atmosferă cu beneficii majore asupra sănătății:
 • Reducerea stresului și inducerea unei stări de bine și relaxare;
 • Îmbunătățirea stării fizice prin activități acvatice sau plimbări pe malul apei;
 • Menținerea sănătății mintale și generarea unei atitudini pozitive;
 • Stimularea creierului și a procesului de gândire, îmbunătățind creativitatea.
Este dovedit că persoanele care petrec mult timp în copilărie în zone albastre au o sănătate mentală mai bună și tind tot restul vieții să petreacă timp în natură. Marea are un rol călăuzitor în dezvoltarea micuților și le oferă o copilărie cu amintiri prețioase.

Iată 9 motive pentru care timpul petrecut la mare este extrem de important pentru copii

 1. Copiii sunt mai fericiți pe plajă. Marea stimulează producția de endorfine și serotonină – hormonii euforiei și ai bunei dispoziții. Acest lucru se datorează unui mix de elemente care formează o atmosferă relaxantă: clima marină, culoarea albastră, sunetul valurilor, peisajul și nisipul fin.
 2. Marea îi ajută să cucerească lumea. Apa, nisipul și scoicile le stimulează imaginația și sensibilitatea, ajutându-i să experimenteze texturi și trăiri noi.
 3. Pe plajă, distracția nu are limite. Copiii nu se vor plictisi niciodată, nici atunci când vor face activități repetitive precum privitul valurilor, jucatul în apă, săpatul gropilor în nisip sau construitul castelelor.
 4. Atmosfera marină are beneficii majore asupra somnului și stării generale. Sunetul mării le creează copiilor senzația de apartenență și îi liniștește, datorită asemănărilor cu mediul familiar din pântecul mamei, iar timpul petrecut în aer liber, cu soare, stimulează producția de melatonină.
 5. Activitățile pe plajă le asigură copiilor o dezvoltare armonioasă. Razele solare au numeroase beneficii pentru oase și piele, atunci când expunerea se face controlat și cu protecție adecvată: stimulează producția de vitamina D și ajută la absorbția vitaminei C, ajută în tratarea dermatitei atopice (foarte frecventă la copii) și a eczemelor.
 6. Sarea, prezentă atât în aer cât și în apă, oferă terapie marină întregii familii. Apa mării tratează și preîntâmpină probleme de sănătate, cum ar fi boli de piele, întârzieri de creștere, obezitate, afecțiuni ale sistemului osos, iar aerul marin stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește respirația și curăță tractul respirator al nou-născuților, acționând preventiv împotriva afecțiunilor specifice.
BlueHealth Mamaia
Știm că sănătatea ta și a familiei tale este pe primul loc, urmată de confort. De aceea, Nordis Mamaia promovează un stil de viață ca o vacanță 365 zile pe an, datorită beneficiilor de tip Blue Health prin prisma poziționării între două ape, a mixului de facilități wellness, unic pe litoralul românesc și a serviciilor de 5 stele.
Intră în legătură cu un consultant Nordis Group pentru a afla ce înseamnă cu adevărat o investiție la Nordis Mamaia și care sunt avantajele de a face parte din comunitatea exclusivistă Nordis. Pentru a rezerva un sejur la Hotelul Nordis Mamaia, puteți accesa platforma dedicată.