fbpx

1

7 caracteristici must-have ale unei proprietăți de lux

Proprietățile trebuie să îndeplinească mai multe criterii pentru a fi considerate de lux, prețul fiind doar o consecință a prezenței acestora, nu un criteriu în sine. Ele trebuie să fie unice, exclusiviste și cu o localizare foarte bună, pentru ca potențialii cumpărători să fie dispuși să plătească un preț superior mediei. Segmentul de cumpărători interesat de acest tip de case își dorește facilități precum spații generoase de relaxare și socializare (curte, terasă), piscină, sală de fitness sau zonă de SPA, arhitectură și design personalizat, acces facil la centre comerciale, restaurante sau cluburi de petrecere a timpului liber, precum și vecinătatea altor imobile de lux.

Ce aspecte fac dintr-o proprietate una de lux?

1. Personalitatea
O casă cu personalitate, fie că este vorba de arhitectură, design interior sau mobilier, atenția deosebită pentru detalii și finisaje rafinate, trebuie să aibă acel  “touch” de originalitate care să producă chimia dintre potențialul cumpărător și proprietate.

 

2. „Location, location, location”
Localizarea reprezintă piatra coroanei unei proprietăți de lux. Indiferent de facilitățile de care beneficiază o proprietate, zona în care este construită cântărește foarte greu în alegerea ei și poate fi criteriul cel mai important, în funcție de afinitățile sau preferințele cumpărătorului. Cei mai mulți își doresc o zonă de prestigiu, dar și o oază de liniște, confort, siguranță și intimitate, pe scurt, un loc care le permite să se relaxeze și să se detașeze.

     

3. Tehnologie
Cu toții suntem atrași de inovațiile tehnologice și ne dorim să beneficiem de ele. Cumpărătorii de astăzi își doresc case inteligente, iar dezvoltatorii trebuie să țină pasul cu tendințele. Cei care o fac rămân în vârful pieței imobiliare. Cu o apăsare a unui buton pe telefon poți încuia ușile, poți controla temperatura din încăperi, luminile, sistemul audio sau sistemul de alarmă. Acestea sunt caracteristicile pe care le caută cei mai pretențioși cumpărători de case de lux în ziua de astăzi.

4. Piscină
O piscină de dimensiuni considerabile, zone generoase de relaxare și socializare sunt pe lista de dorințe a cumpărătorilor. De multe ori spațiul de petrecere a timpului liber se mută afară, iar casele cu facilități de acest gen sunt în topul căutărilor.

    

5. Zona de SPA
Un stil de viață luxos necesită o zona de SPA la standarde înalte. Călătoriile persoanelor din acest segment le vor purta prin cele mai elegante hoteluri și SPA-uri din lume. Așadar, ei vor dori să se bucure de relaxare asemănătoare în propria casă.

   

6. Fitness room
De ce să mergi la o sală de fitness aglomerată când îți poți permite propriul spațiu în care să faci mișcare în intimitatea căminului tău? Ce ar trebui să includă? Evident, mult spațiu pentru echipamente, sistem audio, ecrane LCD și, desigur, o saună pentru relaxare post antrenament.

7. Dressing
O extensie a unui dormitor opulent este dressingul. Pentru femei, în special, este o prioritate să aibă un spațiu generos unde să își așeze hainele și pantofii. În ultima perioadă se remarcă acest trend și, atât femeile, cât și bărbații vor să aibă o cameră separată pentru a se îmbrăca. Dressingul trebuie să fie spațios, să aibă pereți căptușiți, multe rafturi și compartimente pentru accesorii, precum și o mulțime de oglinzi și lumini.