fbpx

Tendințe de design interior în 2020. Au fost stabilite culorile anului

Lemnul și verdele, în topul tendințelor amenajărilor interioare pentru 2020

Tendințe de design interior în 2020. Au fost stabilite culorile anului

Conectarea cu natura este laitmotivul anului 2020, în contextul în care numărul campaniilor și al dezbaterilor în vederea protejării mediului înconjurător a atins apogeul, iar aglomerația în marile orașe crește de la o zi la alta. Iată o listă a trendurilor care vor marca noul an, în materie de design interior.

Verdele și albastrul, „culorile-vedetă”

Tonurile de verde, respectiv nuanțele de albastru sunt în trend pentru 2020. Printre cele recomandate de specialiștii în amenajări interioare se numără: biscay green – nuanță acvatică limpede și fresh, tranquil dawn – un verde șters, care amintește de turcoaz, chive – verde praz, velvet, verdele mentă, albastrul clasic și alte variantele derivate.

Cu ajutorul verdelui poți obține efecte îndrăznețe. Dacă ești un fan al designului minimalist, verdele este pata de culoare de care ai nevoie. De exemplu, poți transforma radical un dormitor cu pereți gri folosind un strop de culoare. Un fotoliu verde, ori niște decorațiuni vor oferi efectul dorit.

Cât despre nuanțele de albastru, pot fi utilizate atât la vopsirea pereților, a tapițeriei canapelei, a fotoliilor sau a mobilierului, în asociere cu portocaliu sau neon, pentru un rezultat îndrăzneț și armonios.

Spații verzi

Viața în oraș, mai ales într-o metropolă preponderent în nuanțe de gri poate deveni stresantă. Cum scăpăm de atmosfera apăsătoare în decorul locuinței noastre? Una dintre cele mai bune soluții este reconectarea cu natura. Pleci într-o drumeție la munte sau ieși la o plimbare în parc.

Sau îți amenajezi propriul spațiu acasă, verde!

Un perete decorativ vegetal, o mică grădină interioară – dacă spațiul îți permite, pot completa oaza de relaxare și de liniște. Mai mult, poți combina excelent cu texturi din lemn sau oglinzi, pentru contrast.

De asemenea, ficusul, sansevieria trifasciata – planta șarpelui, hedera helix – iedera englezească se numără printre recomandările specialiștilor. Așază plantele fie la nivelul parchetului, ori pe un pervaz, o bancă sau o altă suprafață mai înaltă, pentru a eficientiza spațiul.

Fibre naturale

Fibrele naturale se regăsesc în trend pentru 2020. Se potrivesc foarte bine în completarea mobilei din lemn sau a parchetului și astfel, pot transforma spațiul tău într-unul mult mai primitor. Aici vorbim despre scaune, coșuri și diferite decorațiuni.
Fibrele naturale se regăsesc în special în cultura japoneză „wabi sabi”, caracterizată în mod special prin simplitate și naturalețe.

Lemnul

Lemnul natural este un „ever green” al amenajărilor interioare, pentru că oferă o amplă versatilitate în potrivirea mobilierului într-un spațiu fie clasic, fie modern. Utilizat în designul interior, creează un ambient mai primitor. Îl poți finisa, pentru un aspect lucios, poți da o pată de culoare pentru un plus de personalitate, ori îi poți păstra aspectul brut, pentru a-i scoate în evidență superbele imperfecțiuni.

Negrul mat

Negrul este o altă culoare care nu-și va pierde vreodată din popularitate, mai ales în rândul fanilor stilului minimalist. Pentru 2020, în special pentru mobilierul de bucătărie, negrul prinde din ce în ce mai mult teren, în detrimentul albului.
Potrivit specialiștilor, mixul minimalist alb-negru a devenit din ce în ce mai des utilizat. De asemenea, negrul mat va fi prezent în tendințele anului 2020 și la dulapuri, canapele și micile decorațiuni.

_

Foto: SerenaAndLily, Simon Whitmore/Ideal Home, Nicole Franzen/Studio Robert McKinley, Tarkett Blog, Almost_Everything_off_ebay, CopperAndGoldProject, Maggie Mller Interiors, OloroInteriors, Semi Handmade.