fbpx

1

Top 5 cartiere din nordul Bucureștiului | #1 Primăverii

Considerat cel mai scump cartier din București, Primăverii nu are o istorie foarte îndelungată sau tumultuoasă precum cartierele Dorobanți sau Cotroceni, alte două cartiere de lux ale Bucureștiului. Primăverii este un cartier nou, care datează de la începutul anilor ‘30. Însă ceea ce îl face special este caracterul exclusivist, ce datează încă de la începuturile sale.

 

Scurtă istorie:

După parcelarea din 1932 a zonei Jianu-Bordei de către Banca Marmorosch Blank, terenul cumpărat de Societatea de gaz și electricitate a fost proiectat cu case unifamiliale de către arhitectul Octav Doicescu, acesta dorind să realizeze un sat model, cu locuințe diferite ca arhitectură,  dar toate înconjurate de grădini și verdeață. Însă, lucrurile s-au schimbat după cel de-al Doilea Război Mondial.

În epoca comunistă, Primăverii era cunoscut ca fiind “Cartierul Interzis” pentru că era locuit de mulți demnitari de stat ‘’strâns uniți’’ pe lângă Gheorghe Gheorghiu Dej, iar apoi pe lângă urmașul său, Nicolae Ceaușescu. Aceștia aveau privilegiul să locuiască acolo numai atâta timp cât erau în funcție. Odată cu pensionarea sau dacă se întâmpla să cadă în dizgrația dictatorului erau mutați în alte zone.

După anul 1990, tot aici au locuit toți președinții în exercițiu.

În acest moment, cartierul este o îmbinare de vile somptuoase, cu grădini verzi, frumos amenajate și clădiri noi de apartamente, ce oferă locuințe elegante pentru cele mai exigente gusturi.

 

Ce poți vizita în cartierul Primăverii?

Pe Bulevardul Primăverii, la nr. 50 se află Casa Ceaușescu, casa în care a locuit ultimul dictator al României, Nicolae Ceaușescu și care este acum muzeu.

Reședința cuprinde nu mai putin de 80 de încăperi, dintre care doar 30 sunt prezentate publicului.  La etaj, în sala de primire a oaspeților, au fost primiți vizitatori importanți, precum Richard Nixon, președintele SUA, Charles de Gaulle, președintele Franței, Fidel Castro al Cubei etc.

În Casa Ceaușescu există și un adevărat centru SPA cu saună și salon de bronzat, coafor și frizerie, o piscină imensă, o seră generoasă, sală de cinema, precum și o curte interioară înconjurată de clădirea Palatului, dar și un buncăr antiatomic.

O altă clădire asociată cu nomenclatura comunistă și transformată în muzeu în anul 2018 se află pe Bulevardul Primăverii la numărul 15.  Concepută ca vilă privată în anul 1939, clădirea originală a fost reședință temporară a temutei Ana Pauker, ministru de externe și port-drapel Stalinist în România, în prezent găzduind Muzeul de Arta Recentă (MARe).

 

Facilități de relaxare în zonă:

Cartierul Primăverii este de asemenea renumit pentru restaurantele și cafenelele sale selecte, precum și pentru zonele de relaxare. Cele mai renumite restaurante din zonă sunt: Osho, Fior di Latte, Mesogios, Poesia, City Grill, Trottoria Buongiorno sau Club Floreasca.

Club Floreasca oferă facilități de petrecere a timpului liber, precum: piscină interioară, piscină exterioară, sală de fitness, saună sau teren de tenis.

Parcurile Herăstrău și Bordei, cu aleile lor deosebite pe malul lacurilor Herăstrău și Floreasca, dar și cu numeroasele lor terase și restaurante gourmet sunt de asemenea puncte de atracție pentru petrecerea timpului liber.

 

Educație:

Deși Primăverii este un cartier cu dimensiuni reduse, oferta educațională este una destul de variată.  Aici se află renumitul Liceu Jean Monnet, centrele educationale ITech Academy sau Native English School, precum și grădinița Brightivity Montessori.


Cartierul Primăverii oferă locuințe selecte, fie că sunt vile cochete, cu grădini verzi sau apartamente spațioase și elegante, cu terase generoase. Majoritatea apartamentelor beneficiază de vedere splendida și pază permanentă.

Nordis Real Estate are în portofoliu cele mai selecte proprietăți din zona de centru-nord și implicit din cartierul Primăverii. Echipa noastră de consultanți îți va ghida pașii pe parcursul unui proces de vânzare, cumpărare sau închiriere a unei proprietăți. Punem la dispoziție portofoliul complex, know-how și experiență și livrăm, de 12 ani, servicii impecabile de consultanță imobiliară.