fbpx

1

Top 5 cartiere din nordul Bucureștiului | #5 Pipera

Cartierul Pipera este situat în nord-estul capitalei, fiind delimitat la vest de Șoseaua București-Ploiești, la sud de Bulevardul Pipera, care face legatura între cartier și zona Aviației, iar la nord de Strada Erou Iancu Nicolae, care face legătura între Grădina Zoologică Băneasa și Bulevardul Pipera. Cartierul Pipera este separat de actualul oraș Voluntari prin zone verzi, împădurite în mare parte și a devenit unul dintre cele mai selecte cartiere rezidențiale, după anul 1989.

Zona Pipera este una dintre cele mai efervescente zone ale Bucureștiului din punct de vedere al dezvoltărilor imobiliare, cea mai rapidă creștere pe segmentul rezidențial datorându-se dezvoltării celui mai mare hub de business din București, în perimetrul Floreasca-Barbu Văcărescu, Dimitrie Pompeiu și Pipera.

Istoric

Denumirea “Pipera” se bănuiește a avea la origine existența unor plantații de ardei iute în zonă. Într-o monografie datând din anul 1966 se menționează că împroprietărirea făcută de Cuza în anul 1864 a determinat înființarea unui cătun compus din aproximativ 15-20 de gospodari. Locuitorii au avut în acel timp statut de iobagi pe moșiile din împrejurimi. Împroprietărirea lor a furnizat primul nucleu al actualei comunități. Ulterior, după ce mare parte din comuna Colentina a fost inclusă în București, Pipera a fost desființată ca localitate de sine stătătoare și inclusă în satul și comuna Voluntari, comuna devenită oraș în anul 2004.

După 1989 teritoriul cuprins între pădurea Băneasa la nord, Șoseaua Pipera-Tunari la sud și est, drumul Câmpul Pipera la vest, devine limita administrativă de nord-est a Bucureștiului. După acest moment Pipera a început să se dezvolte, terenurile agricole fiind parcelate și ocupate din ce în ce mai mult de construcții.

În prezent, zona se divide în trei subzone: Bulevardul Pipera, Iancu Nicolae și Școala Americană și se află în topul preferințelor familiilor cu copii, atât români cât și expați, deoarece imobilele dezvoltate aici sunt cu precădere vile, individuale sau în ansambluri rezidențiale, ce beneficiază de pază permanentă, spații verzi generoase, piscine și locuri de joacă pentru copii.

   

Educație

Majoritatea școlilor internaționale sunt prezente aici: British School of Bucharest, American School, Mark Twain International School, Lycée Francais Anna de Noailles, Little London School, Cambridge School of Bucharest, Scoala Germană Hermann Oberth, Olga Gudynn, Kids Kingdom Kindergarten.

 

Facilități în zonă

Odată cu dezvoltările rezidențiale, în zonă au fost construite și supermarketuri, centre SPA, clinici private și restaurante. Platforma comercială Băneasa aflată în imediata apropiere oferă rezidenților cartierului Pipera facilități suplimentare precum: mall-ul Băneasa Shopping City, numeroase centre comerciale sau magazine de amenajări interioare, mobilier și bricolaj precum Ikea, Dedeman, Brico Depot.

Situată chiar la marginea orașului, lângă pădurea Băneasa, Grădina Zoologică București este un veritabil parc natural cu o suprafață totală de 5,85 hectare.  Zoo București adăpostește peste 150 de specii și subspecii de animale sălbatice și domestice găzduite în cuști, țarcuri, voliere și acvarii, ce imită condițiile din habitatul lor natural.

Pădurea Băneasa se întinde pe o suprafață de 80 000 de hectare, fiind cel mai întins spațiu verde de pe teritoriul administrativ al Bucureștiului. Pădurea Băneasa este învecinată cu Pădurea Tunari, împreună asigurând zonei un microclimat cu o temperatură medie mai scăzută cu câteva grade decât în centrul Bucureștiului. Este un loc potrivit pentru alergat, plimbări sau circuite cu bicicletele.


În portofoliul Nordis Real Estate se regăsesc proprietăți din zona Pipera, cu precădere case și vile elegante, cu livinguri spațioase, finisaje de calitate, piscină sau grădină. Facilitățile sunt menite să aducă proprietarilor intimitate și confort. Eleganța locuințelor este data atât de arhitectură, cât și de mobilier sau compartimentare. Aici poți beneficia de aerul curat în timp ce copiii se pot juca în curtea casei.

Vezi selecția noastră de proprietăți din zona Pipera: de închiriat și de vânzare.