Oportunități de investiții imobiliare: Cameră de hotel sau apartament de vacanță?

Marea Neagră și stilul de viață de pe litoral reprezintă o atracție majoră în ceea ce privește modalitățile de relaxare și distracție, dar și raportat la oportunitățile de investiții cu randament ridicat.

Nordis Group deține în portofoliu un concept inovator de investiție ce funcționează ca un produs financiar garantat cu o proprietate imobiliară, cu multiple beneficii pentru proprietari. Un alt produs imobiliare sunt proprietățile rezidențiale, pentru care proprietarii pot decide perioadele în care vor să facă profit din închiriere sau să le folosească pentru sine, ca apartament de vacanță, atât la mare, cât și la munte.

Diferența între cele 2 tipuri de investiții constă în randamentul oferit și perioada în care beneficiarii pot profita de apartament pentru vacanță: 1 săptămână pentru proprietarii unităților din hotel și tot timpul pe care și-l doresc pentru apartamentele rezidențiale.

În cadrul proprietăților deținute în hotel, randamentul anual garantat este de 7%, în timp ce pentru proprietățile rezidențiale, adminstrate fie individual, fie de Nordis Group, randamentul este estimat la 10%.

Nordis Group se ocupă integral de operarea hotelieră, de adminstrarea facilităților și oferă, la cerere, servicii de property management pentru apartamentele rezidențiale. Drept urmare, decizia de a alege între achiziția unei camere de hotel sau a unui apartament de vacanță aparține investitorului, în funcție de obiectivele sale.

Oportunitate de investiție la finalul anului 2023

Doar 2 luni mai este disponibilă facilitatea de care puteti beneficia - de achiziție cu cota redusă de TVA 5% pentru imobilele de până în 120.000 €. Pentru cei care până acum se aflau într-o stare de așteptare în privința unei achiziții imobiliare, următoarea perioadă se poate concretiza în avantaj financiar sau o oportunitate pierdută.

De la 1 Ianuarie, cota redusă de 5% TVA va crește la 9% pentru categoria de proprietăți imobiliare care însumează celelalte caracteristici necesare.

În funcție de preferințele fiecărui investitor, la Nordis Mamaia sunt disponibile mai multe tipuri de unități, divizate în 2 categorii mari: apartamente în hotel sau apartamente de vacanță.

Care sunt criteriile de diferențiere între camerele de hotel și apartamentele de vacanță

1. Randament al investiției

Fiecare investiție necesită în prealabil o analiză atentă a avantajelor și dezavantajelor, iar randamentul anual cântărește foarte mult în decizia finală.

La Nordis Mamaia, produsul cameră de hotel a fost special conceput ca un produs financiar garantat cu o proprietate imobiliară. Prin urmare, contractul garantează un randament anual de 7% și o vacanță de 5 stele, în fiecare an, oferită gratuit, ceea ce înseamnă că proprietarul beneficiază de un venit pasiv constant, indiferent de gradul de ocupare.

Apartamentele de vacanță din sectorul rezidențial al ansamblului, pot chiar să depășească un randament anual de 10%. În cazul acestor unități, venitul pasiv fluctuează în funcție de perioadele în care nu este folosit de proprietar și este dat spre închiriere, însă avantajul este că randamentul poate să atingă valori mai ridicate.

Profitabilitatea investiției este asigurată prin prisma poziționării în cel mai mare ansamblu de leisure din Europa Centrală și de Est și în cea mai căutată stațiune turistică de pe malul românesc al Mării Negre, având la îndemână în cadrul complexului turistic o mulțime de facilități.


Printre acestea se numără: cel mai mare SPA de pe litoral, piscine interioare și exterioare, clinică de recuperare medicală, 12 restaurante și cafenele, casino, sală polivalentă, ballroom, săli de conferințe, galerie comercială, locuri de joacă, plajă privată și ponton pe lac.

2. Modalitatea de administrare

Planificarea investiției înseamnă inclusiv considerarea gradului de implicare pe care investitorul și-l dorește sau îl poate realiza, în vederea obținerii randamentului dorit.

Administrarea camerelor de hotel nu implică nici un fel de efort din partea investitorului. Hotelul este operat integral de Nordis, iar proprietarii camerelor primesc în cont contravaloarea randamentului stipulat în contract. Valabilitatea contractului este de 30 de ani, cu posibilitate de prelungire. Acest aspect reprezintă un bun imobiliar ce generează venit pasiv pe termen lung și poate fi lăsat generației viitoare.

În cazul apartamentelor rezidențiale din cadrul Nordis Mamaia, proprietarii au la dispoziție 2 variante:
- să administreze unitățile individual, ceea ce înseamnă o implicare mare pentru găsirea chiriașilor, primirea oaspeților, curățenie și administrarea proprietății;
- să opteze pentru serviciul de property management oferit de Nordis Group, însemnând că noi ne ocupăm de toate activitățile specifice, iar proprietarul primește câștigurile înregistrate în urma închirierii.

3. Compartimentarea și dotarea unității

Camerele de hotel sunt finisate, dotate, mobilate și utilate specific unui hotel de 5 stele. Calitatea și confortul sunt aspectele care au stat la baza deciziilor pentru amenajarea interioară, iar cromatica denotă eleganță și inspiră stare de bine. Fiecare element și material ales are un rol bine definit în funcționalitatea spațiului și în crearea unei atmosfere intime și relaxante, urmând principiile stilului quiet luxury.

În cazul apartamentelor de vacanță, compartimentarea și dotarea este abordată într-un mod ușor diferit, acestea beneficiind și de zonă de chicinetă. Astfel, unitățile din categoria rezidențială sunt foarte potrivite pentru familiile cu copii, cei mici având nevoi specifice și imediate privind alimentația.
În clădirile rezidențiale, proprietarii pot alege să își mobileze unitatea individual sau pot opta pentru pachetul de mobilare oferit de Nordis. Iată 5 avantaje pentru care noi recomandăm ca serviciul de mobilare să fie realizată de Nordis:

Un punct comun între ambele tipuri de unități dar și o diferențiere majoră față de piața imobiliară actuală este faptul că la Nordis Mamaia poți opta pentru apartamente cu 2 camere și 2 băi sau apartamente cu 3 camere și 3 băi, ceea ce asigură intimitate membrilor familiei și un confort sporit.

Ce au în comun categoriile hotelier și rezidențial, la Nordis Mamaia

• Facilitățile și serviciile de 5 stele din cadrul ansamblului sunt disponibile atât pentru turiștii din hotel cât și pentru cei din categoria rezidențială. Conceptul Nordis Mamaia implementează pe litoralul românesc un stil de viață de 5 stele, 12 luni pe an.

Parchezi în fața hotelului și predai mașina către valetul care te întâmpină, pășești în lobby-ul elegant și te poți delecta cu o cafea sau o băutură rafinată, în timp ce răsfoiești o carte din biblioteca Nordis, preiei camera și te bucuri de priveliștea de pe balcon, soliciți serviciul room service sau rezervi o masă la restaurant pentru cină.

A doua zi te răsfeți cu tratamente la SPA sau te bucuri de o zi cu soare pe plaja privată, în timp ce prin serviciul room cleaning al hotelului camera este reîmprospătată, pentru ca la întoarcere să beneficiezi de aceeași atmosferă relaxantă, ce creează dependență.

• Mixul unităților a fost realizat pentru a putea găzdui în ansamblu toate tipologiile de turiști: single, couple, family, business, events. Orice turist care decide să își planifice o vacanță la Nordis Mamaia sau dintre cei care doresc să organizeze un eveniment sau o conferință aici, au la dispoziție pentru cazare atât camerele din hotel cât și cele din categoria rezidențială, beneficiind de același standard de ospitalitate.

• Apreciere în timp estimată la 40% și confirmată în realitate. Investitorii care au achiziționat unități în prima etapă a ansamblului Nordis Mamaia, beneficiază astăzi de o apreciere de 46% pentru studio-uri, respectiv 44% în cazul apartamentelor cu 2 camere, fapt dovedit în cadrul studiului de caz realizat recent.

Află datele studiului din materialul video:

• Standard de construire Green Homes. Ansamblul de 5 stele este construit, dotat și amenajat la cele mai înalte standarde și a fost pre-certificat Green Homes. Soluții sustenabile și durabile pentru construire, dotări cu tehnologie modernă pentru eficientizarea consumului și integrarea ansamblului în cadrul natural prin arhitectură organică și peisagistică deosebită, sunt câteva din criteriile pe care Nordis Mamaia le-a implementat.

Nordis Group este specializat în dezvoltarea ansamblurilor hotel & residence de 5 stele și dezvoltă, în paralel cu ansamblul din Mamaia Nord, un concept similar în cea mai atractivă stațiune montană din România: Nordis Brașov, situat pe strada Stejerișului, numărul 32, Brașov.

În locație se lucrează deja la structura construcției, iar proiectul final va însuma 158 camere de hotel și 43 apartamente rezidențiale, cu caracteristici similare celor prezentate pentru unitățile din Nordis Mamaia.

Solicită estimările de venit pasiv pentru ambele variante și decide care tip de investiție imobiliară ți se potrivește.