Stimați investitori Nordis Management srl,
Dorim sa va informam despre ultimele evenimente apărute, după cum urmează:
ACTIVITATE NORDIS MANAGEMENT SRL
In data de 07.10.2024 Tribunalul București a admis deschiderea procedurii de insolventa împotriva Nordis Management srl si a desemnat pe CITR – Filiala București Sprl drept administrator judiciar.
Nordis Management srl a contestat decizia Tribunalului București, depunând in acest sens cerere de suspendare provizorie si apel împotriva pronunțării avute in data de 07.10.2024.
Începând cu data deschiderii procedurii, respective 07.10.2024, toata activitatea Nordis Management srl se găsește sub supravegherea administratorului judiciar iar actele care nu se supun acestei masuri sunt nule de drept.
Nu este permisa achitarea datoriilor născute înainte de data de 07.10.2024 sau a accesoriilor acestora (dobânzi, penalități). Creditorii titulari ai acestor creanțe au dreptul a se înscrie la masa credala cu contravaloarea lor.
In ultimii 2 ani Nordis a avut mai multe termene privind deschiderea procedurii insolventei si de fiecare data am reușit sa le închidem, motivația acestor atacuri coordonate împotriva Nordis urmând a fi clarificata de noi la momentul potrivit.
In ultimii 2 ani, Nordis Management srl a plătit cu titlu de restituire avansuri achitate, daune, penalități suma de aproximativ 115.000.000 lei. Tocmai pentru ca Nordis Management srl sa nu intre in insolventa si activitatea firmei sa meargă înainte, având un model de business profitabil si sustenabil pe termen lung.
Din păcate, încercările repetate de rezolvare pe cale amiabilă a tuturor dosarelor de deschidere a procedurii insolvenței au generat o reacție total contrară; respectiv, nu s-a înțeles efortul Nordis de a se redresa și de a duce la capăt proiectele și de a livra unitățile promise, ci s-a înțeles că formularea unei cereri de deschidere a procedurii insolvenței reprezintă cel mai bun mijloc de presiune pentru a obține sume de bani de la Nordis.
Consideram cel puțin imoral si nedrept ca un număr de 9 creditori (cei care au rămas neînchiși la acest termen din totalul de cca 80), sa decidă soarta pentru celelalte 711 de promisiuni semnate (Mamaia, Sinaia, Brașov), promisiuni care pana la data de 07.10.2024 nu s-au materializat intr-un contract de vânzare. Dar aceasta este legea si trebuie sa o respectam.
Conform documentelor contabile, valoarea activelor Nordis Management srl este de 415.000.000 lei si depășește valoarea creanțelor. Si acesta este un lucru bun, pentru orice creditor existent astăzi, practic banii sunt acoperiți de active – si nu putem vorbi de o teapa cum este prezentat in presa.
Gândim si analizam împreuna cu practicianul in insolventa CITR – Filiala București mai multe variante de planuri de reorganizare a activității si ieșirea din insolventa. Nu ne dorim sa intram in faliment, consideram ca este cea mai nefavorabila varianta si facem tot posibilul sa rezolvam, in următorul an, daca este posibil, aceasta situație.
In perioada următoare, toți creditorii Nordis Management srl vor fi contactați de CITR- Filiala București pentru înscrierea la masa credala.
Povestea Nordis este dovada unei ambiții de a dezvolta ceva fără precedent în România.
Compania are în portofoliu mai multe dezvoltări imobiliare, finalizate cu succes și a deschis și operat cel mai mare hotel de 5 stele de leisure din România.
Nordis Mamaia, proiectul fanion, are în prezent 4 clădiri de 12 etaje dezvoltate într-o perioadă extrem de grea, pe timp de pandemie și război la graniță, lucruri care au avut un puternic impact asupra mediului de business, dar mai ales asupra segmentului imobiliar.
În prezent, NORDIS înseamnă:
Sumele de bani plătite de către investitori au servit la achiziția terenurilor, construcțiile clădirilor, activități de proiectare si urbanism, activități de marketing și întreaga activitate, dar au fost alocați și pentru a restituirea sumele celor care au decis să se retragă, cât și pentru plata daunelor.
Atacurile la adresa Nordis din ultimii 2 ani, care au avut la bază interese personale asupra business-ului (a se vedea numeroase articole apărute in mass media) și contextul socio-economic au influențat negativ dezvoltarea conform planului, compania fiind nevoită să se apare, să plătească daune în loc să construiască, ceea ce a încetinit activitatea de dezvoltare.
Lupta unor entități pentru declararea insolvenței denotă rea voință și lipsa de conștientizare a faptului că această decizie prejudiciază în special investitorii ai căror proprietăți sunt în curs de dezvoltare.
Considerăm insolvența drept o perioadă de reorganizare și căutăm soluții pentru a redresa business-ul care nu este doar al Nordis, este al tuturor celor care au ales să investească într-un concept deosebit.
PUNCT DE VEDERE DESPRE ANCHETA RECORDER
Această investigație a fost realizată într-un moment politic cheie, înaintea alegerilor, prezintă informații trunchiate, ilustrate dintr-un singur unghi, având un obiectiv politic clar, atins de altfel prin toată această propagandă, respectiv forțarea Președintei Comisiei Juridice a Camerei Deputaților de a demisiona din funcție, implicit excluderea ei de pe listele parlamentare, ceea ce vizează scoaterea acesteia din Parlament. Regretam faptul ca 3 dintre clienții noștri s-au lăsat influențați si au contribuit, negativ, la aceasta așa zisa ancheta.
Este cel puțin ciudat ca acest reportaj, unde reporterul a precizat ca a lucrat foarte mult timp, sa apară fix in ziua in care Tribunalul București trebuia sa se pronunțe in subiectul deschidere procedura insolventa. Noi nu credem in coincidente. Si credem ca nici investitorii noștri de buna credința.
Dacă acest material jurnalistic ar fi avut ca obiectiv informarea corectă a publicului larg, așa cum se practică în jurnalism echidistant si cum am explicat noi timp de 2 ore si jumătate in discuția cu reporterul Recorder in sediul Nordis – absolut nimic difuzat in reportaj, ar fi inclus și realizările Nordis: proiectele finalizate, deschiderea și operarea celui mai mare hotel de leisure de 5 stele din România, semnarea a 641 de contracte de vânzare cumpărare în cadrul ansamblului hotel&residence Nordis Mamaia, inclusiv capitalul de imagine adus României prin campaniile de promovare desfășurate la nivel internațional, sub egida Romania Now, etc
Impresia pe care o lasă materialul Recorder este că Nordis nu a construit nimic, nu a livrat nimic și a păgubit toți clienții. Complet neadevărat! Toate acestea sunt acuze care prejudiciază imaginea companiei și stârnesc un val de reacții, acuze, amenințări, atât la adresa reprezentanților companiei, cât și a familiilor și angajaților.
Dezmințim cele prezentate de Recorder cu următoarele informații:
Preluarea unei informații incorecte de către o serie de entități media cu privire la cele prezentate drept adevărul absolut de către Recorder, o entitate media a cărei surse de finanțare ridică semne de întrebări, îi face părtași la o mișcare mediatică ce ilustrează că neefectuarea unei documentări proprii imparțiale și lipsa de cunoștințe în domeniul juridic propagă atacuri nefondate și injurii care creează o dezinformare în masă, influențând întreg segmentul imobiliar.
Echipa Nordis