1 Iunie, o zi mai fericită pentru 300 de copii, datorită Fundației Nordis

Copilăria este cea mai frumoasă perioadă, în care copiii descoperă lumea prin joc, învățare, formând în fiecare zi adulții de mâine. Echipa Fundației Nordis cunoaște importanța inițiativelor caritabile și a organizat cu ocazia zilei de 1 Iunie o acțiune menită să aducă zâmbete pe chipurile copiilor defavorizați.

Ziua Copilului a fost un prilej de sărbătoare pentru toți copiii, inclusiv pentru cei mai puțin norocoși, spre care și-au îndreptat atenția membrii și voluntarii Fundației Nordis. În perioada 31 mai - 1 iunie, peste 300 de copii din centre de plasament din București și din familii defavorizate din Ilfov și Vaslui au avut motive reale să se bucure de această zi dedicată lor.

Cei mici au primit cadouri, dulciuri, jucării și petreceri cu animatori, lucruri de care nu au parte des și care le-au făcut zilele mai fericite. Supriza cea mai mare a reprezentat o excursie la Râșnov, care pentru unii dintre copii a marcat prima experiență de acest tip și cu siguranță va rămâne o amintire de referință pentru ei.

Copiii au petrecut câteva ore de voie bună împreună cu animatorii și membrii fundației, timp în care au participat la atelierul de pictură pe piele și s-au distrat prin jocuri diverse. Cadourile le-au activat emoția descoperirii și i-au bucurat deopotrivă.

Fundația Nordis și-a început activitatea în luna decembrie 2021 și dorește să sprijine excelența în educație, oferind șansa la un viitor echilibrat într-o Românie mai bună. Președintele Fundației, Irina Poștoacă, se implică în mod direct în toate acțiunile fundației ce se desfășoară în colaborare cu alte asociații umanitare pentru a oferi sprijin copiilor defavorizați din România.

„Credem cu tărie că inițiativa este mai mult decât o acțiune caritabilă în care am oferit daruri cu tot dragul. Ne dorim să îi învățăm ce înseamnă mărinimia, empatia, bunătatea, într-ajutorarea, atât de importante în formarea lor ca oameni. Am reușit să organizăm un eveniment în care copiii s-au distrat și au răspuns cu entuziam provocărilor fiecărui joc, dezvoltându-și atât simțul competitiv, cât și spiritul de echipă” susține Irina Poștoacă, Președinte Fundația Nordis.

Inițiativele fundației nu se opresc aici. În decursul acestui an, membrii fundației intenționează să înființeze o serie de centre sociale și educaționale, precum și un sistem de burse de merit prin care să faciliteze accesul la resurse și la educație al copiilor din familii defavorizate și al copiilor instituționalizați, aflați în sistemul de protecție a copilului.