Corporate Social
Responsibility

Toate companiile din Nordis Group au ca obiectiv comun experiențele premium inedite, cu focus pe calitatea vieții și condițiile unui hotel de 5 stele. Dezvoltările imobiliare ce poartă semnătura Nordis devin atracții pentru orașele din care fac parte, urmărind să pună România pe harta destinațiilor de senzație, aducând o contribuție semnificativ pozitivă brandului național.

Nordis Mamaia a primit Pre-Certificarea GREEN Homes din partea Romanian Green Building

Obiectivul companiei este de a construi la cele mai înalte standarde, pentru a atinge un nivel de sustenabilitate superior, astfel încât ansamblurile de astăzi să răspundă rigorilor de „mâine”.

Proiectat în concordanță cu criteriile de Certificare GREEN Homes, Nordis Mamaia 5* respectă standardul de construire sustenabilă și oferă facilități care încurajează un comportament responsabil față de mediu înconjurător.

Încă din 2020, Nordis Mamaia a primit de la Romanian Green Building pre-certificarea GREEN Homes. Certificarea finală va fi acordată la finalizarea lucrărilor, după recepția cu autoritățile, devenind primul complex hotelier și rezidențial certificat.

RSC

Oferim sisteme integrate SMART Home

Avantajul major al soluțiilor SMART Home constă în controlul facil al consumului. Pe lângă confortul de locuire generat de aceste tehnologii inteligente, efectul lor direct este vizibil în consumul redus de energie.

Împreună cu avantajele de eficiență energetică a clădirii, aceste aspecte înseamnă costuri de întreținere semnificativ mai mici.

Cu un obiectiv clar de a reduce consumul de energie, ansamblurile Nordis sunt dotate cu sisteme de iluminat inteligent, pe bază de senzori.

Soluții de peisagistică

În timp ce la Nordis Sinaia poziționarea pe versantul Bucegilor asigură un cadru natural verde cu vegetație montană, la Nordis Mamaia, amplasat între Marea Neagră și Lacul Siutghiol, avem soluții unice de peisagistică pentru a suplini nevoia de spații verzi în cadrul complexului.

Spațiile verzi amenajate, grădina centrală, împreună cu terasele înierbate, au mai mult decât un rol estetic și de relaxare, diminuând efectul canicular din zilele toride de vară.

Transport alternativ - Stații de încărcare mașini electrice

Nordis Group se aliniază standardelor internaționale și amenajează în cadrul ansamblurilor din portofoliu stații de încărcare pentru mașini electrice.

Un adevărat resort dedicat vacanțelor la malul mării, Nordis Mamaia beneficiază de o parcare supraetajată cu serviciu de parking asigurat, tocmai pentru a încuraja petrecerea vacanței în resort, descoperind întreg mixul de facilități oferite – de la relaxare, la activități sportive și de entertainment. În acest fel, deplasările și consumul de carburant sunt reduse, diminuând impactul poluării asupra mediului înconjurător

Axat pe soluții de mobilitate sustenabilă, dezvoltatorul a prevăzut ansamblurile cu spații securizate pentru biciclete, asigurându-se că răspunde așteptărilor celor mai exigenți rezidenți și turiști.

Construim la standard de eficiență energetică ridicată

Nordis Group dezvoltă ansambluri cu o arhitectură durabilă, cu un design elegant și modern, asigurându-se că soluțiile inovatoare de construire și calitatea materialelor respectă cele mai înalte standarde, pentru a fi sustenabile pe termen lung. 

Compania construiește la standard Nzeb (nearly Zero-Energy Building), ceea ce înseamnă o performanță energetică ridicată a clădirilor. Folosim soluții inovatoare de construire și administrare pentru a reduce aproape de zero consumul de energie primată și pentru a diminua impactul asupra mediului.

Construim cu materiale de calitate premium, izolație este făcută cu vată bazaltică, sistemul de încălzire se realizează prin pardoseală, conectat la o centrală termică de bloc, așa cum recomandă normele de sustenabilitate. 

Spațiile vitrate au vitraj triplu, cu un coeficient de transfer termic redus. Dispunerea lor pe suprafețe extinse asigură lumină naturală pe toată durata zilei, diminuând folosirea energiei electrice. 

WELLBEING la superlativ

Nordis creează mediul perfect de wellbeing pentru rezidenți și turiști, oferind un mix complet de facilități ce îndeamnă la relaxare și petrecerea timpului liber în natură.

Ansamblurile Nordis sunt dezvoltate în locații de excepție, în sânul naturii, pentru ca printre beneficiile oferite să se numere peisajele mirifice, aerul curat și sporturile specifice zonei.

Ansamblul de la malul mării favorizează talasoterapia și încurajează practicarea sporturilor nautice. Terasele prezintă un design în valuri, iar datorită poziționării clădirilor, între mare și lac, oferă posibilitatea de a admira atât răsăritul, cât și apusul.

Nordis Mamaia oferă multiple avantaje ce influențează în mod direct starea și sănătatea. Briza mării și efectul blue health, ce susține că apropierea de mare are un efect benefic asupra minții și organismului uman, împreună cu facilitățile unui hotel de 5* transformă complexul în cel mai mare și modern resort de wellbeing de pe litoralul Mării Negre.

Ansamblurile de la munte invită la sesiuni de hinking sau pur si simplu, mindfulness. Piscine, centru de wellness, fitness și toți munții din jur servesc rezidenților și turiștilor pentru a experimenta un stil de viață sănătos, într-o comunitate exclusivistă.

Promovarea brandului de țară

Iniţiativa Romania Now este cea mai semnificativă mobilizare de forțe pentru a crește percepția pozitivă asupra brandului național, prin care Nordis Group și Fundația Nordis susţin și promovează la nivel internațional ideile care amplifică brandul de ţară al României.

România merită să fie pusă în lumina reflectoarelor, într-un mod inedit, arătând întregii lumi potențialul unei țări cu adevărat înzestrate natural. Cultura, turismul, arta, businessul au roluri esențiale ce vor fi evidențiate în cadrul Romania Now.

Fundația Nordis

Fundaţia Nordis și-a început activitatea în luna decembrie 2021 și dorește să sprijine excelența în educație, oferind șansa la un viitor echilibrat într-o Românie mai bună. Președintele Fundaţiei, Irina Poștoacă, se implică în mod direct în toate acţiunile fundaţiei ce se desfășoară în colaborare cu alte asociaţii umanitare pentru a oferi sprijin copiilor defavorizați din România.

“Cu fiecare activitate în care ne implicăm, dorim să punem România într-o lumină pozitivă și să creăm o tradiție la nivel local din a promova potențialul uriaș al copiilor, al generațiilor următoare, al viitorului țării noastre. Echipa se implică în activităţi prin care se dorește sprijinirea familiilor cu acces limitat la resurse și educație pentru a le acorda, în timp, șansa la o viață normală, pentru a trezi speranţa și optimismul de a lupta împreună și de a spera la un trai mai bun în România”