Ansamblul Nordis Mamaia, în cifre care scriu istorie 📍 Mamaia Nord

Ansamblul Nordis Mamaia, în cifre care scriu istorie
Asemenea unui film, în care munca din spatele camerei nu se vede, dar poartă mare parte din merite, construcția Nordis Mamaia, cel mai impresionant proiect mixt dezvoltat pe litoralul Mării Negre, înglobează un cumul de echipe implicate, materiale folosite, solutii tehnice diferite, ce diferențiază proiectul de tot ceea ce s-a construit până în prezent.
Estetica arhitecturală Nordis Mamaia 5 stele
Clădirile Nordis Mamaia au devenit în scurt timp un punct de referință datorită designului clădirilor, care imită valurile mării, contribuind semnificativ la esteticul zonei.
Arhitectura organică Nordis Mamaia se compune din elemente inspirate din natură, care păstrează liniile curbate și formele rotunjite, menite să integreze construcția în mediul în care se dezvoltă. 
La exterior, Nordis Mamaia cucerește vizual fiind un ansamblu de mare anvergură, cu design elegant menit să se integreze în peisajul marin,  branding impunător, în timp ce la interior, Nordis Mamaia respectă o lege fundamentală a designului, interdependența între amenajare, estetic și calitate, ce au ca obiective principale satisfacerea nevoilor și așteptărilor utilizatorilor.
Definirea unui design de interior de 5 stele contribuie la construirea unei identități de brand pentru o poziționare de succes în piață, cu accent pe elemente statement privind funcționalitatea și confortul, importante atât în percepție cât și memorabilitate pentru publicul larg. 
Cum este realizată fundația Nordis Mamaia, cel mai mare ansamblu hotelier și rezidențial de pe litoral
Nordis Mamaia este un proiect gândit în detaliu, din punct de vedere al infrastructurii de rezistență, al designului și funcționalității, ceea ce ridică valoarea proiectului și, implicit, aprecierea în timp a  valorii apartamentelor. Spre exemplu, față de perioada lansării etapei 1, proprietățile au crescut în valoare cu peste 40%.
Deși nu este vizibil din exterior, întreg procesul de realizare a fundației Nordis Mamaia este unul laborios, de lungă durată și cuantificat cu cifre care confirmă obiectivul Nordis Group, de a construi responsabil și durabil în timp.
Lucrările pentru fundație sunt realizate la cele mai înalte standarde de calitate, procedura fiind unică și complexă din punct de vedere tehnic, cu piloții forați introduși la o adâncime de 24 de metri, ceea ce conferă rezistență pe termen lung.
Etapa 1 Nordis Mamaia este deja construită, însumând:
  • 4 clădiri cu o suprafață construită de peste 110.000 mp;
  • 960 de piloți forați, la o adâncime de 24 metri.
  • 5380 metri de balustradă curbată personalizată pentru corpurile 1 și 2 – cea mai mare suprafață de sticlă curbată folosită în România, într-un proiect.
Solul de la mare are anumite particularități: este nisipos, argilos pe alocuri, iar o construcție cu 12 nivele necesită o bază solidă.
Piloți forați 24 metri - Fundație Nordis Mamaia
Piloți forați - Fundație Nordis Mamaia
Etapa 2 Nordis Mamaia – numărul piloților forați variază, respectiv 480 de piloți pentru clădirea 5 și 180 de piloți pentru clădirea 6. Numărul este dimensionat în funcție de amprenta clădirilor la sol și sunt introduși la adâncime de 24 metri. Această procedură reprezintă o ancoră a clădirilor, oferind stabilitate și rezistență în timp, inclusiv în fața dezastrelor naturale.
Lucrările pentru fundație au fost realizate în colaborare cu Zublin România, companie lider pe piața de profil, procedura de forare fiind complexă din punct de vedere tehnic.
Forare piloți pentru fundație Nordis Mamaia
Clădirile Nordis sunt proiectate și construite conform ultimelor coduri de proiectare antiseismică și conform codului de proiectare P100/1/2013, pentru a rezista la cutremure de minim 8.5 grade scara Richter.
Finisaje și dotări Nordis Mamaia, în cifre
Construcția solidă este completată de finisaje premium și dotări moderne, care ridică standardul experiențelor la malul mării.
Camerele și apartamentele din corpurile 1 și 2 ale ansamblului Nordis Mamaia sunt doate cu aparate de aer condiționat Mitsubishi Electric. Acestea sunt încorporate în mod discret și elegant în designul unităților și în sistemul Sensoo – smart hotel room.
Soluția de climatizare aleasă păstrează astfel aspectul premium și atent studiat al unităților, iar din punct de vedere funcțional, acesta se ajustează după preferințe clienților, cu o sigură atingere pe un display touch screen.
În viziunea Nordis Group, stilul de viață modern include compoentente tehnologice, menite să ofere mai mult confort, control și să eficientizeze consumul.  
Camerele și apartamentele din Nordis Hotel Mamaia au funcționalități SMART home care duc noțiunea de confort la un nivel premium. Sensoo – smart hotel room este sistemul de comenzi touch screen, amplasat la îndemâna clienților, care permite controlul inteligent al camerei: selectarea unuia dintre cele 8 scenarii predefinite de iluminat, al draperiilor, al temperaturii, al aerului condiționat, dar și activarea opțiunii “do not disturb” sau “make up my room”.
Oaspeții vor putea accesa digital toate informațiile legate de serviciile sau evenimentele din hotel, pot face rezervări la SPA, la VIP Cinema, sau chiar să își rezerve șezlongul favorit la plaja Nordis, cu ajutorul tabletei disponibile în fiecare unitate.
Câteva date care subliniază amploarea proiectului:
  • 18.300 mp ceramică în corpurile 1 și 2
  • 15.000 mp ceramică în corpurile 3 și 4
  • 17.450 metri de bandă led pentru corpurile 1 și 2
  • 23.950 mp mochetă pentru corpurile 1 și 2
  • 34.000 mp tapet pentru corpurile 1 și 2
  • 4.750 mp oglinzi pentru corpurile 1 și 2
  • 8.100 spoturi în corpurile 1 și 2
Facilitățile Nordis Mamaia, un mix unic pe litoralul românesc
La Nordis Mamaia, totul este gândit astfel încât experiența oferită să atingă cel mai înalt nivel de confort.
În prima etapa este prevăzută zona de SPA, cel mai mare de pe litoralul românesc. Deschis tot timpul anului,  SPA-ul dispus pe o suprafață de 3200 mp include 5 bazine printre care un vitality pool de 180 de metri pătrați, o piscină cu apă sărată, una specială pentru copii și chiar zonă de saune, hamam și private SPA. Tot aici sunt locuri de joacă pentru copii, iar la ultimul etaj sunt sala de cinema VIP și sălile de conferințe.
Dintre facilitățile etapei 2, menționăm: sala polivalentă, clinica de recuperare medicală, zonă de galerie comercială, cafenele și restaurante, zona de sport și casino.
În fața corpului 6 este proiectată o piscină exterioară, cu o amenajare deosebită, care îndeamnă la relaxare.
Continuăm să construim și să scriem povestea Nordis Mamaia, ce ascunde în spate extrem de multă muncă și care se concretizează în cel mai impresionant ansamblu de 5 stele de pe litoral și o experiență inedită, de referință la nivel european.