Aprecierea în timp a apartamentelor rezidențiale Nordis Mamaia

Cunoscuți pentru un simț al proprietății ridicat, românii sunt în topul clasamentului în ceea ce privește rata de proprietate a locuințelor. Datele Eurostat relevă că peste 96% dintre locuitorii țării noastre sunt proprietari ai unui imobil cu funcțiune rezidențială.

Acest lucru se datorează unui grad de accesibilitate ridicat, prețul mediu pe metru pătrat în România fiind printre cele mai mici din regiunea europeană, conform studiului Deloitte Property Index 2023.

De ce sunt investițiile imobiliare în topul preferințelor românilor

Printre motivele principale ce argumentează nevoia primară de a avea o locuință se numără stabilitatea și securitatea financiară. Iar odată ce acest prim pas a fost realizat, se activează nevoia unei investiții care să genereze un venit pasiv extra veniturilor generate de activitatea lucrativă de bază.

În ultimii ani au apărut, sporadic, mai multe tipuri de investiții, cu diverse fluctuații la nivel de rentabilitate, însă investițiile imobiliare continuă să fie cel mai sigur și profitabil tip de investiție.

În prezent este un moment potrivit pentru investiții imobiliare, pentru că în perioada următoare există factori care indică o creștere a prețurilor în piață. Un prim factor este apartenența României la Uniunea Europeană și tendița de aliniere din punct de vedere administrativ și financiar cu țările membre, inclusiv în ceea ce privește prețurile în domeniul real estate. Tendința ascendentă este susținută de veniturile în creștere ale românilor, situația economică favorabilă și perspectiva economică bună pe termen lung.

La acest moment, România se află la coada clasamentului în ceea ce privește costul pe metru pătrat, ce atinge o medie de 1400 Euro, în timp ce la polul opus, în țări precum Germania și Franța, costul depășește 4600 Euro. Relevantă este și puterea de achiziție, care confirmă că un român are nevoie, în medie de 6, 3 salarii anuale brute pentru a cumpăra o locuință de 70 mp, în timp ce în Slovacia spre exemplu, sunt necesare 14 salarii anuale brute.

Apetența pentru investiții imobiliare în zone turistice

Din ce în ce mai multe persoane iau în considerare achiziția unei proprietăți imobiliare de vacanță, întrucât randamentul anual generat de închirierea în regim hotelier depășește randamentul anual al unei proprietăți situate în orașele mari, ce implică în mare parte, închiriere individuală pe termen lung.

Câștigul anual obținut prin închiriere constituie motivul principal al unei investiții imobiliare. În cazul proprietăților Nordis Mamaia, proprietarii pot beneficia de următoarele câștiguri:

7% - randament anual garantat contractual pentru conceptul cumpără o cameră de hotel, ce funcționează ca un produs financiar garantat cu o proprietate imobiliară;
10% - randament anual estimat pentru proprietățile cu funcțiune rezidențială, ce pot genera venit pasiv prin închiriere individuală, sau cu serviciu de property management pus la dispoziție de Nordis Group.

Alte aspecte extrem de importante luate în calcul pentru o investiție imobiliară sunt următoarele: locația, facilitățile, calitatea construcției și nivelul de sustenabilitate al clădirii și potențialul de creștere a valorii în timp.

Cameră Apartament - Hotel Nordis Mamaia

Avantajele unei investiții imobiliare în stadiu de construire

Cel mai bun moment să investești într-o astfel de proprietate este atunci când se construiește un imobil. Spre exemplu, în cadrul ansamblului Nordis Mamaia, există o serie de argumente relevante în realizarea unei investiții în stadiu de proiect:
- Prețuri avantajoase;
- Discount de 15% dacă se achită prin metoda de plată tip investiție;
- Discount de 7% dacă se achită un avans de 25% din valoarea proprietății și apoi eșalonat, pe etape de construire sau tranșe fixe;
- Apreciere estimată de peste 40% până la momentul finalizării conform evaluării realizate de către Horwath HTL, liderul global în consultanţă şi evaluare hotelieră şi turistică;
- Apreciere suplimentară a valorii odată cu inaugurarea celui mai mare hotel & residence de 5 stele din România (30 decembrie 2023), care dispune de cel mai mare SPA de pe litoralul românesc, cu o suprafață de 3200 mp.

În prezent, prețurile apartamentelor rezidențiale Nordis Mamaia etapa 2 reprezintă o oportunitate extraordinară de investiție. Un studio în stadiu de construire în etapa 2 a ansamblului, acolo unde se lucrează deja la etajul 4, are un preț începând cu 69.900 Euro + TVA.

Odată cu avansarea în procesul de construire, prețurile cresc etapizat, iar odată cu deschiderea tuturor facilităților din cadrul resortului de 5 stele, va crește valoarea tuturor proprietăților, inclusiv a celor finalizate.

Studiu de caz - Aprecierea în timp a valorii apartamentelor rezidențiale Nordis Mamaia 5 *****

Aprecierea în timp Nordis Mamaia

Începute într-o perioadă în care cererea crescuse, clădirile rezidențiale din etapa 1 Nordis Mamaia au avut prețuri atractive pe parcursul procesului de construire: studiourile – preț de investiție de la 73.719 Euro + TVA și apartamentele cu 2 camere – prețuri de la 137.710 Euro + TVA.

În doar 2 ani, moment în care blocurile sunt în fază finală de finisaje, valoarea unui studio s-a apreciat cu 44%, iar a unui apartament cu 2 camere cu 46%, chiar mai mult decât estimarea inițială.

Investitorii care au profitat de prețurile off-plan Nordis Mamaia și au făcut achiziția doar cu rolul unui plasament financiar care le poate aduce un profit prin valoarea aprecierii în timp, obțin peste 60.000 Euro la revânzarea unui apartament cu 2 camere și peste 33.000 Euro pentru un studio.

Investițiile în zonă vor influența componentele de funcționalitate și estetică, iar datorită faptului că Mamaia Nord a fost declarată stațiune în mod oficial, peste 10 milioane de euro vor fi alocate pentru îmbunătățirea turismului în zonă, de la acces și peisagistică, la facilități și servicii. Astfel, va crește nivelul de interes pentru zonă și implicit, va crește și valoarea proprietăților Nordis Mamaia.

Ce factori asigură atractivitatea și garantează randamentul în timp

Standardul de construire este un criteriu important pentru investitorii care consideră sustenabilitatea un garant al valorii investiției lor în timp. Inclusiv băncile au condiții mai bune de creditare pentru dezvoltările imobiliare care respectă norme de construire prietenoase cu mediul, ceea ce confirmă așteptările pieței. Nordis Mamaia 5 stele este dezvoltat în conformitate cu standardele GREEN Homes, ceea ce crește gradul de atractivitate.

Dotările și facilitățile sunt extrem de importante pentru o investiție imobiliară de la care se dorește obținerea unui randament anual bun. Apartamentele Nordis Mamaia sunt dotate cu sistem SMART Home, au încălzire în pardoseală și spații vitrate mari, ce asigură un nivel ridicat de confort.

Un resort extraordinar de wellbeing, Nordis Mamaia include un mix unic de facilități: un SPA impresionant, sală de fitness, piscine interioare și exterioare, 12 restaurante și cafenele, sală polivalentă pentru evenimente, ballroom, locuri de joacă, Cinema VIP, centru de beauty, clinică de recuperare medicală, plajă privată.

Faptul că investițiile imobiliare reprezintă un bun fizic conferă un grad mai mare de siguranță comparat cu alte tipuri de investiții. Stilul de viață oferit prin prisma condițiillor de locuire și a serviciilor atinge cel mai înalt nivel. Iar facilitățile disponibile tot timpul anului asigură un lifestyle de 5 stele, indiferent de sezon.

Deschiderea hotelului Nordis Mamaia a avut loc pe 30 decembrie 2023 și urmează o creștere a prețurilor pentru apartamentele disponibile spre vânzare, însă până atunci, oferta pentru apartamente rezidențiale în etapa 2 este accesibilă și va beneficia de minimum 40% apreciere în timp, așa cum confirmă studiul de caz prezentat.

Apreciere apartamente Nordis Mamaia