Modalități de plată la achiziția unui apartament Nordis Group

Modalități plată eșalonată Nordis
Piața imobiliară la început de 2023
Cifrele de vânzări din sectorul imobiliar din anul 2022 denotă că piața este stabilă. Influențați inclusiv de inflația crescută, cumpărătorii au continuat să își investească economiile în imobiliare, cel mai sigur segment de investiții dintre toate cele existente pe piață.
Deși există așteptări în vederea scăderii prețurilor în imobiliare, comparat cu ciclul din 2008, cele două perioade sunt diferite. În trecut a avut loc o bulă a creșterilor de prețuri, în timp ce actualele creșteri de preț din sectorul imobiliar au la bază creșterea costurilor de achiziție a terenurilor construibile în zone frecventate, de maxim interes, scumpirea materialelor de construcții, a costurilor cu utilitățile și mâna de lucru.
Contextul economic actual menține o cotă ridicată de încredere și există previziuni pozitive pentru următorii ani. În T4 2022, PIB-ul României a avut o creștere economică de  4,6%, în timp ce la nivelul întregului an, PIB s-a majorat cu 4,8%. Pentru anul 2023 Comisia europeană estimează o creștere de +1,8% a PIB, iar pentru anul 2024 o creștere de 2,2%. Reprezentanții Băncii Mondiale susțin că România ar putea înregistra o creștere de 2,6% în 2023 și de 4,2% în 2024.
Un aspect mai puțin favorabil tranzacțiilor imobiliare în anul 2023 este accesibilitatea redusă la finanțarea bancară, prin prisma creșterii accentuate a dobânzilor, ceea ce înseamnă că mai puțini români vor putea achiziționa proprietăți imobiliare cu credit.
Luna februarie vine totuși cu o veste din partea Băncii Naționale, care păstrează nivelul dobânzii de referință la 7%, după majorări consecutive ce au avut loc în ultimii 2 ani.
Cum plătesc investitorii achizițiile imobiliare 
56% dintre achizițiile de proprietăți imobiliare realizate în prima parte a anului 2022 s-au efectuat cu bani cash, ceea ce susține informația potrivit căreia românii au economisit în anii de pandemie și în contextul războiului de la graniță.
Un alt indicator care confirmă acest aspect este numărul de conturi bancare de peste 100.000 €, în condițiile în care la final de an au fost înregistrate 59.519 persoane ale căror conturi bancare depășesc suma menționată.
În decursul anului 2022, dezvoltatorul imobiliar Nordis Group a vândut 341 de unități, în valoare de  33.125.998 €. Din vânzările anului 2022, 98% au fost realizate cu bani cash.
Metode de plată Apartamente Nordis Group - Plată eșalonată 2 ani
Care sunt modalitățile de plată disponibile
Proprietățile imobiliare din portofoliul Nordis Group pot fi achiziționate prin câteva metode de plată:
 • Plată Standard: 30% din valoarea proprietății e achitată la semnarea promisiunii de vânzare-cumpărare, iar 70% la semnarea contractului final de vânzare – cumpărare.
 • Plată pe stadii de construire: 25% la semnare, 20% la finalizarea fundației, 20% când se toarnă placa peste etajul la care achiziționați apartamentul, 20% la finalizarea structurii, 10% la închiderea fațadei și 5% la predare.
Avantaj Financiar: 7% DISCOUNT
 • Plată tip Investiție– 95% din valoarea imobilului se achită la semnare și restul de 5% la predare.
Avantaj Financiar: 15% DISCOUNT
Pentru varietate și întâmpinarea nevoilor cumpărătorilor, Nordis Group oferă o nouă metodă de plată, cu mai multă flexibilitate:
PLATA EȘALONATĂ PE 2 ANI
Cumpărătorul poate achita LUNAR, TRIMESTRIAL sau PERSONALIZAT
Avantaj financiar: 7% DISCOUNT
Un avantaj considerabil, aplicabil unităților din fazele în curs de dezvoltare constă în aprecierea de peste 40% din valoarea actuală a proprietăților.
Exemplu  – NORDIS MAMAIA
Pentru un studio Santorini, cu preț de la 69.914 € +TVA, avansul necesar este de 17.479 € +TVA. Rata lunară: 2.185 €.
Tranșele pot fi achitate în curs de 24 de luni, în funcție periodicitatea dorită, cu mențiunea că data ultimei rate este data termenului de predare a proprietății.
 
De ce să investești la Nordis Mamaia?
 • Ansamblu de 5 stele, construit la standard GREEN Homes, cu finisaje și dotări premium, ce pot fi văzute deja, în clădirile finalizate.
 • Mix de facilități: Piscine, SPA, Cinema, Sală Polivalentă, Parcare supraetajată, 12 Restaurante și Cafenele, Fitness
 • Servicii premium: concierge, valet parking, room cleaning și room service
 • Plajă privată amenajată
 • Parcare supra-etajată
 • Localizare aproape de zona de cluburi
 • Metode variate de plată: tip investiție, plată eșalonată, standard
 • Intri în comunitatea investitorilor Nordis și ai multiple avantaje în cadrul tuturor ansamblurilor din portofoliul Nordis Group.
Solicită detalii cu privire la unul dintre ansamblurile Nordis Group (Nordis Mamaia, Nordis Sinaia, Nordis Brașov, Nordis View) și află metodele de plată aferente!