Rezoluții pentru 2024 – wellbeing și lifestyle de 5 stele la malul mării

Sfârșitul anului este o perioadă propice pentru autoanaliză, recunoștință și evaluarea realizărilor din ultimele 12 luni, precum și pentru stabilirea rezoluțiilor pentru anul următor.

Cercetările arată că obiectivele românilor pe termen mediu și lung sunt tot mai orientate către sfera dezvoltării emoționale și către îmbunătățirea stării fizice și mentale. Având în vedere influența pozitivă, dovedită științific, a naturii albastre asupra stării generale și ținând cont de incertitudinile legate de călătoriile în străinătate din cauza situației geo-politice, anul 2024 poate fi deja declarat anul litoralului românesc.

Petrecerea timpului în mijlocul naturii este un antidot eficient împotriva stresului, îmbunătățește imunitatea și reduce afecțiuni precum diabetul, astmul și bolile cardiace. Natura se dovedește a fi cel mai adecvat remediu atât pentru minte cât și pentru organism, având efecte benefice pe termen lung și, foarte important, fără reacții adverse.

Potrivit unui studiu realizat la începutul anului de către iSense Solutions, rezoluțiile prioritare ale românilor pentru anul 2023 s-au axat pe aspecte spirituale: să aibă mai multă grijă de propria persoană (63%) și să se bucure mai mult de viață (62%). În anul 2024, călătoria spre liniștea interioară și consolidarea legăturii dintre spirit și corp continuă să primeze, iar natura rămâne cel mai de încredere ghid.

Când vine vorba despre mediul natural, gândirea se îndreaptă adesea către peisajele verzi, însă s-a dovedit că natura albastră are o valoare terapeutică semnificativ mai mare. Beneficiile naturii albastre au fost recunoscute încă din vremuri străvechi, iar medicii recomandau frecvent terapiile cu apă persoanelor de rang înalt.

Natura albastră, stare de bine în orice anotimp

Beneficiile timpului petrecut în zonele înconjurate de apă se simt indiferent de condițiile meteorologice, așadar, dacă planurile pentru 2024 includ îmbunătățirea sănătății, acest obiectiv poate fi atins cu pași mici încă din primele zile ale anului.

Marea Neagră este spectaculoasă în fiecare sezon. În timpul verii, relaxarea sub strălucirea soarelui, joaca cu tălpile goale în nisip și scăldatul în apa mării sunt activitățile preferate pe litoral, în timp ce în anotimpurile mai răcoroase sunt recomandate plimbările de-a lungul țărmului pentru a inhala aerul îmbogățit cu săruri și minerale, precum și pentru a relaxa mintea cu sunetele liniștitoare ale valurilor.

Conform experților, în timpul când valurile lovesc malul se produc aerosoli care sunt dispersați în atmosferă. Aerosolii contribuie la amplitudinea respirației, având un efect stimulator și revigorant asupra întregului organism, întărind în același timp sistemul imunitar.

Peisajul mării în timpul iernii captează atenția prin valurile înspumate și abundența scoicilor aduse la mal. Natura albastră oferă un tablou cu efect terapeutic pentru suflet, un spectacol care nu poate fi admirat în timpul anotimpului cald.

Stațiunea Mamaia Nord

Unde poți experimenta beneficiile Blue Health în România

Generozitatea naturii a dus la crearea unor zone deosebite pe litoralul românesc, cum ar fi Mamaia, o arie de țărm amplasată între două ape - Marea Neagră și Lacul Siutghiol - unde beneficiile blue health ating cote maxime.

Partea nordică a litoralului este în plină expansiune, iar unii investitori au identificat oportunitatea în petrecerea vacanțelor la malul mării în orice sezon și au decis să investească în apartamente premium pentru vacanță, la Nordis Mamaia, astfel Mamaia Nord devenind o stațiune maritimă activă pe parcursul întregului an.

În prezent, oferta de cazare și divertisment pe litoral în afara sezonului estival este limitată, însă Nordis Mamaia aduce o perspectivă proaspătă în zonă. Stațiunea Mamaia Nord a fost declarată oficial în acest an, iar investiții semnificative în infrastructură și promovare au fost deja anunțate.

Nordis Mamaia este cel mai mare proiect imobiliar de 5 stele din România, cu peste 2.500 de unități de cazare și apartamente de vacanță și o gamă variată de facilități integrate, care susțin petrecerea vacanțelor la malul mării pe tot parcursul anului: SPA de 3.200 mp, piscine interioare și în exterior, 12 restaurante și cafenele, sală de fitness, ballroom, sală polivalentă, săli de conferințe, galerie comercială, salon de înfrumusețare, centru de recuperare medicală, casino și cinema VIP.

Nordis Hotel Mamaia urmează să fie inaugurat, ceea ce va însemna dublarea capacității de cazare la standardul de 5 stele pe litoralul românesc.

Stațiunea MAMAIA

Cum să te bucuri mai mult de natură în 2024

Majoritatea planurilor de la începutul anului sunt date uitării în câteva luni. Conform studiilor, 25% dintre rezoluții sunt abandonate chiar în primele săptămâni ale lunii ianuarie, iar procentul crește până la 43% în februarie. Rata de succes a rezoluțiilor de an nou se situează între 9% și 12%. Întrebarea care persistă, cel mai probabil, în mintea tuturor este: De ce nu reușim să atingem obiectivele pe care ni le propunem și care ar putea fi soluția acestui fapt?

Cei care își doresc să petreacă mai mult timp pe litoral în anul 2024, deoarece cunosc beneficiile naturii albastre asupra sănătății întregii familii, dar care tind să renunțe la aceste mici plăceri pe parcursul anului în favoarea altor lucruri care apar, ar trebui să se concentreze pe două aspecte importante:

1. Să conștientizeze în mod real avantajele pe care prezența mării le aduce și să vizualizeze influența acesteia pe termen lung

Pentru tineri și adulți mediile cu elemente de natură albastră stimulează o senzație de eliberare a minții, scăzând nivelul de stres și hrănind creativitatea. Pentru bunici, marea exercită un puternic efect terapeutic, contribuind la prevenirea și tratarea problemelor locomotorii, cardiace, respiratorii sau ale pielii.

Pentru cei mici, conexiunea cu natura albastră contribuie la o dezvoltare armonioasă și îmbunătățește calitatea somnului, funcția respiratorie și sistemul imunitar. Timpul petrecut pe plajă sau pe malul unui lac în copilărie conduce către o minte sănătoasă în viața adultă.

rezoluții 2024 - Marea Neagră

2. Să considere și alte măsuri care ar putea fi necesare pentru atingerea scopului stabilit Primul pas ar putea consta în elaborarea unui calendar de vacanță pentru anul viitor, începând cu sejururi de durată mai mare, care necesită o planificare detaliată și alinierea unor diverși factori și continuând cu vizualizarea escapadelor de weekend sau cu o durată de 3-4 zile.

Astfel, analiza de ansamblu a timpului dedicat relaxării și odihnei pentru următorul an facilitează evaluarea posibilității în care obiectivul de a petrece mai mult timp în apropierea naturii albastre se poate realiza.

Un al doilea pas ar putea fi realizarea unei serii de acțiuni care să crească posibilitatea de a merge la mare în anul viitor sau pe o perioadă mai îndelungată. De exemplu, rezervarea din timp a vacanțelor ar putea determina o gestionare mai eficientă a bugetului anual destinat concediilor dar și asumarea unei responsabilități pentru ca planificarea să poată fi concretizată.

O opțiune viabilă pentru cei care doresc să construiască o relație pe termen lung cu marea ar putea fi cumpărarea unui apartament de vacanță. Astfel, escapadele sau concediile la mare se vor desfășura în confortul locuinței proprii, iar ideea de a deține un apartament pe litoral va fi un factor decisiv pentru a crește densitatea și durata vizitelor în zonă.

Datorită tehnologiei, posibilitatea de a lucra sau de a gestiona afacerile de la distanță a devenit ceva uzual, iar această schimbare se reflectă și în domeniul dezvoltărilor imobiliare. Nordis Mamaia răspunde nevoilor actuale ale societății și transformă fiecare moment petrecut acasă, la malul mării, într-o experiență de relaxare și vacanță de 5 stele.

Cine nu și-ar dori să înceapă ziua savurând micul dejun pe propria terasă, ascultând sunetul valurilor și privind către orizontul mării, înaintea unei ședințe importante? Sau cum ar fi ca o zi plină să se încheie cu o sesiune de relaxare într-un impresionant centru SPA, chiar acasă?

Confortul absolut poate fi trăit la Nordis Mamaia datorită serviciilor de 5 stele precum room service, room cleaning, concierge, valet parking și prin prisma facilităților integrate, de la restaurante la cinema VIP, de la locuri de joacă pentru copii la salon de înfrumusețare sau piscine încălzite.

Ceea ce face ca ansamblul Nordis Mamaia să se diferențieze de alte oferte din zonă este că, pe lângă categoria de unități rezidențiale, acesta include și un hotel de 5 stele, Nordis Hotel Mamaia. Astfel, proprietarii apartamentelor de vacanță beneficiază de serviciile și facilitățile menționate, la standardul de calitate al unui hotel de înaltă clasă.

Acest concept aduce confortul locuirii la nivelul unei experiențe de 5 stele, astfel încât proprietarii care dețin apartamente de vacanță la Nordis Mamaia pot să se bucure oricând de o vacanță premium în propria locuință.

Apartamentele rezidențiale pot fi incluse în sistemul hotelier prin intermediul serviciului property management oferit de Nordis Group, iar proprietarii vor încasa venit pasiv pentru perioadele când nu utilizează unitățile.

Prin urmare, dorința de a petrece mai mult timp la malul mării, în mijlocul naturii albastre, poate fi armonizată cu un scop investițional, astfel că achiziționarea unui apartament de vacanță nu numai că va contribui la îmbunătățirea și menținerea stării de sănătate, ci și la construirea unui viitor prosper pentru familie, asigurând un confort financiar.

Prin consolidarea legăturii cu sinele și cu natura, care este o sursă esențială de sănătate și bunăstare, aspectele profesionale și financiare vor deveni mai ușor de gestionat și succesul mai ușor de atins.

Cei care sunt cu adevărat hotărâți să prospere emoțional și material în 2024 nu vor permite ca obiectivele să rămână uitate pe lista rezoluțiilor. În schimb, vor profita de orice oportunitate apărută, astfel încât noul an să fie în favoarea evoluției lor.

Finalul anului 2023 aduce avantaj financiar considerabil celor care decid să achiziționeze o unitate cu valoare de până în 120.000 € și 120 mp, beneficiind încă de cota redusă de TVA 5%, iar la Nordis Mamaia avantajul este cu atât mai mare cu cât o selecție de apartamente beneficiază de o reducere specială.

Vacanță Nordis Mamaia - rezoluții 2024