Apartamente pentru investiție: unde să investești în 2024 și ce randamente poți obține din imobiliare

În 2024, imobiliarele rămân cel mai sigur mod de investire a banilor, fiind un bun fizic, care oferă randamente atractive, apreciere, dar și solvabilitate.
Există o oportunitate majoră pentru investițiile imobiliare în România, întrucât piața tinde să se alinieze la standardele europene, ce implică o creștere a prețului pe metru pătrat.
Un studiu recent susține România se află pe locul al treilea în topul țărilor europene cu cele mai ieftine locuințe, după Bosnia și Herțegovina și Grecia. La acest moment, cumpărătorii care aleg să achiziționeze un apartament pentru investiție beneficiază încă de un preț bun, urmând ca în timp, să vadă o creștere a valorii proprietății.
Locația este cel mai important factor care asigură un interes ridicat pe termen lung, atât privind locuirea, cât și închirierea. Facilitățile secundează în relevanță, aducând plusvaloare proprietății.
Nordis Group dezvoltă proiecte imobiliare premium pentru investiție, cu randament fix, garantat prin contract, dar și apartamente de vacanță cu administrare proprie și câștiguri nelimitate. Diferențiatorii Nordis Group vizează atât componenta investițională, cât și calitatea vieții, prin prisma confortului și a facilităților oferite tot timpul anului.
Comparat cu alte tipuri de investiții, imobiliarele oferă stabilitate, generează venit pasiv imediat, beneficiază de o creștere progresivă a valorii în timp și au riscuri minore. Coroborat cu o inflație mare, economiile păstrate în bancă prezintă un risc de devalorizare, iar bursa și alte produse financiare sunt caracterizate de volatilitate crescută. Obținerea unor profituri din astfel de active financiare implică atât cunoștințe, mult timp alocat și răbdare, fiind nevoie de mai mult timp pentru încasări.
Prețurile în imobiliare au crescut cu aproximativ 84% pe o perioadă de 10 ani, între Aprilie 2013 și Aprilie 2023, conform indicelui imobiliare.ro. În acest timp, dobânda cheie a depozitelor bancare s-a menținut într-un interval cuprins între 5% și 7%, iar rata anuală a inflației a crescut cu aproximativ 10%.
Pe lângă nevoia de securitate, proprietățile imobiliare răspund unei nevoi primare a omului, respectiv nevoia de locuire și, în consecință, interesul pentru achiziția de apartamente este permanent. În special în orașele mari, cererea pe piața chiriilor va rămâne constantă, iar revânzarea constituie o soluție rapidă pentru cazurile în care transformarea proprietății în lichiditate devine necesară.
O componentă valoroasă este și faptul că proprietățile imobiliare pot fi lăsate moștenire generațiilor următoare, oferind astfel și un exemplu urmașilor, în materie de siguranță și investiții pe termen lung.

Apartamente pentru investiție în Mamaia Nord

Nordis Mamaia este cel mai mare ansamblu hotel & residence de 5 stele din Europa Centrală și de Est și reprezintă o variantă extraordinară de investiție la malul mării.
Mamaia Nord este cea mai populară și vizitată stațiune de pe litoralul românesc. Locația, împreună cu conceptul inedit al ansamblului, unic în România, fac din apartamentele disponibile pentru investiție la Nordis Mamaia o oportunitate bună pentru constituirea sau dezvoltarea portofoliului investițional în 2024.
Situat pe partea cu marea, la doar câțiva pași de plajă, ansamblul hotel & residence Nordis Mamaia este un reper în zona de nord a litoralului și cuprinde în total 7 corpuri: 2 clădiri cu funcțiune de hotel, 2 corpuri rezidențiale deja construite și 3 clădiri rezidențiale în etapa a doua, aflate în stadiu de construire.
Apartamentele pentru investiție în cadrul Hotelurilor Nordis asigură proprietarului un venit pasiv pe termen lung, fără nicio implicare privind promovarea, găsirea chiriașilor, administrarea, curățenia.
Investiția într-o cameră de hotel asigură un randament garantat contractual de 7% anual; este o investiție imobiliară sigură, ce aduce venituri constante, indiferent de gradul de ocupare. De asemenea, există avantajul unei vacanțe de 5 stele, în fiecare an, în valoare de peste 2.000 de Euro, pe toată perioada contractuală.
Hotelul Nordis Mamaia a fost inaugurat împreună cu o serie de facilități: 5 piscine interioare, restaurant, cafenea și bar. Cele două corpuri de hotel însumează 712 unități de cazare, studio-uri și apartamente cu 2 camere și 3 camere, cu un design interior elegant, finisaje și dotări high-end și izolare excelentă din punct de vedere fonic și termic. În prezent, stocul de apartamente pentru invesitție din Hotelul Nordis Mamaia se apropie de SOLD OUT.
În clădirile rezidențiale Nordis Mamaia, sunt disponibile studio-uri și apartamente cu 2 sau 3 camere. Apartamentele cu 2 camere sunt prevăzute cu zonă de chicinetă și un număr de băi echivalent cu numărul de camere, în funcție de unitatea aleasă.
Disponibilitatea apartamentelor de vacanță în clădirile din prima etapă a ansamblului este limitată. Pentru etapa a doua, investitorii beneficiază de modalități de plată flexibile, dar și de o apreciere considerabilă în timp a proprietății, de aproximativ 40%.
Pentru mai mult confort în administrare, proprietarii apartamentelor rezidențiale pot opta, la cerere, pentru serviciul de mobilare sau de administrare a proprietății:
  • Prin serviciul de Property Management se elimină grijile privind închirierea, curățenia sau alte activități de rutină. Contra unui comision, proprietarul nu are alte responsabilități, ci doar încasează venitul pasiv, în funcție de gradul de ocupare a apartamentului.
  • Serviciul de mobilare este conceput pentru a influența pozitiv gradul de ocupare, prin abordarea unui design unitar, în stilul Nordis. Proprietarii scapă de grija consilierii specializate în design, căutări de oferte, așteptarea mobilierului și montarea acestora.
Din categoria apartamente pentru investiție, apartamentele rezidențiale sunt o variantă profitabilă, oferind proprietarilor un stil de viață de 5 stele, dar și posibilitatea de a înregistra venituri pasive din închiriere, în cuantumul unui randament anual estimat la 10%.
Ansamblul hotel & residence Nordis Mamaia este operațional tot timpul anului, datorită mixului unic de facilități disponibil pe litoral: cel mai mare centru SPA dintr-o rețea hotelieră din România, proiectat pe o suprafață totală de 3.200 de metri pătrați, 12 restaurante și cafenele, locuri de joacă și sală de gaming, galerie comercială, săli de conferință, cinema VIP, centru de beauty, plajă privată, ballroom, ponton pe lac, sala polivalentă de 1000 de locuri, centru de recuperare medicală și casino.
Întreaga gamă de facilități, împreună cu serviciile de 5 stele ale hotelului, precum concierge, valet parking, housekeeping și room service sunt disponibile atât turiștilor și investitorilor hotelului, cât și pentru proprietarilor de apartamente rezidențiale.

Apartamente pentru investiție în Brașov

Nordis Brașov este un alt proiect integrat hotel & residence de 5 stele dezvoltat de Nordis Group. Ansamblul reprezintă o oportunitate atât pentru investitorii care doresc să achiziționeze o cameră în hotel cu randament anual garantat cât și pentru cei care caută un apartament de vacanță într-o stațiune montană în plină expansiune economică.
Odată cu inaugurarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, accesibilitatea orașului a crescut semnificativ, transformându-l într-un punct turistic de interes la nivel internațional. De asemenea, aderarea României la Schengen cu frontierele aeriene constituie un plus pentru turism, care va facilita vizitele turiștilor străini.
În anul 2024, cei care doresc achiziția unui apartament pentru investiție la Nordis Brașov încă mai pot beneficia de prețuri avantajoase în etapa de pre-sale, ansamblul aflându-se în stadiu de construire. Achiziția timpurie le asigură o apreciere semnificativă a investiției în timp.
Locația ansamblului este una deosebită, fiind amplasat la doar 10 minute de Poiana Brașov și la numai 5 minute de centrul istoric al orașului Brașov, Piața Sfatului. Unul dintre avantajele majore ale apartamentelor Nordis Brașov este priveliștea spectaculoasă către natură.
Nordis Brașov însumează 158 camere de hotel și 43 apartamente rezidențiale, cu finisaje de calitate superioară, dotări high-end și mobilier premium. Serviciile de 5 stele precum room cleaning, room service, concierge și valet parking vor fi disponibile nu numai în hotel, ci și pentru unitățile rezidențiale, iar proprietarii vor avea la dispoziție serviciul de property management în eventualitatea în care vor dori să le închirieze pentru un venit pasiv. Astfel, proprietarul devine un investitor fără griji și va primi suma rezultată din închiriere, direct în cont.

Apartamente pentru investiție în București

Nordis View este o clădire rezidențială modernă, situată în București, pe Șoseaua Fabrica de Glucoză, una dintre cele mai expansive și active zone din capitală. Conceptul, construcția, amenajările și dotările urmează standarde superioare, precum și în cazul celorlalte proiecte imobiliare dezvoltate de Nordis Group.
Atractivitatea zonei, dar și avantajele investiției într-un proiect din portofoliul unui dezvoltator premium, au condus către o vânzare rapidă a unităților,  în prezent disponibilitatea fiind de până în 38%.
Clădirea rezidențială cu arhitectură futuristă și design modern cuprinde un număr restrâns de doar 51 de apartamente cu 2, 3 și 4 camere. Cei care sunt în căutarea unui apartament pentru investiție în București se vor putea alătura astfel unei comunități exclusiviste.
Apartamentele Nordis View beneficiază de lumină naturală din abundență, datorită spațiilor vitrate mari și dispun de terase spațioase, cu vedere către Lacul Tei sau către Muzeul Național al Aviației Române, în funcție de poziționarea aleasă.
Imobilul este o bijuterie arhitecturală, cu inserții neregulate și dispune de un design interior de excepție. Lobby-ul are o înălțime impunătoare de 6 metri și este construit cu pereți cortină de sticlă. În lobby sunt prevăzute zona de recepție cu serviciu de concierge 24/7 și spațiile comerciale, care vor deservi rezidenții cu diverse facilități, pentru eficientizarea timpului.
Locația privilegiată contribuie în mod pozitiv la rentabilitatea achiziției unui apartament pentru investiție la Nordis View. Acesta se află în apropierea zonei office din Pipera, la doar 12 minute de mers pe jos până la Mall Promenada și la 15 minute de stația de metrou Aurel Vlaicu. În vecinătate se află numeroase instituții de învățământ, centre sportive și alte facilități care adaugă un plus de confort vieții cotidiane.
Nordis View se află în prezent în etapa de construire, fiind o oportunitate extraordinară pentru investitori, datorită prețurilor din oferta pre-sale. Nordis Group își ia angajamentul de a administra clădirea cel puțin 20 de ani din momentul recepției, pentru ca standardul de calitate și experiența de locuire să se mențină la același nivel.
Nordis Exclusive Club este comunitatea care aduce împreună investitorii din cadrul tuturor proiectelor dezvoltate de Nordis Group și oferă beneficii precum oferte preferențiale în tot lanțul hotelier de 5 stele Nordis și acces la evenimente private dedicate strict comunității.
Iubitorii stilului de viață premium, care își doresc o securizare a economiilor, precum și un venit pasiv care să le ofere o siguranță pe termen lung, au N* motive să achiziționeze în 2024 un apartament pentru investiție într-unul dintre proiectele extraordinare dezvoltate de Nordis Group.